Meningslöst möte

Idag var jag återigen på NÄL, för att träffa en öronläkare. Det här besöket kändes, hittills, som det överlägset mest meningslösa. Jag fick vänta en stund (hey, det är svensk sjukvård vi pratar om, ingen LEAN production här inte) innan jag blev insläppt till läkaren. Väl där inne kändes det mestadels som en anställningsintervju. Jag fick lite frågor av typen hur länge jag hade haft nedsatt hörsel, om jag kände mig redo för det här (den framtida operationen), och liknande frågor. Detta tog kanske en kvart, innan det var dags att titta i öronen. Därefter fick jag en frågeblankett att fylla i, där frågorna var av typen ifall jag är allergisk mot något, överviktig, röker, har KOL, äter mediciner, har/haft psykisk sjukdom och så vidare. När detta var ifyllt berättade läkaren att denne skulle skicka in en remiss till balansundersökning och skall-röntgen. I min värld kunde man förstås bakat ihop de här tre momenten till samma dag, men vad vet en stackars ingenjör som jag om effektivitet?