På besök hos The Master Of The Borrmaskin

Då var dagen äntligen(?) kommen. Dagen då jag skulle träffa min framtida helbrägdagörare i egen person. Spännande? Ja, en smula. Läskigt? Nej. Inte det minsta, faktiskt. Arena för dagens göromål var återigen SU. Antagligen kan jag skippa den informationen framöver, för det är SU som gäller ända fram till operation. Jag var, som vanligt, där i god tid och fick vänta en stund innan jag blev inkallad till kirurgen, RF. Som visade sig vara en sympatisk människa och inte helt i avsaknad av humor. Med på mötet var, återigen (se tidigare inlägget), en skrivtolk. Mötet var mestadels av informationskaraktär, men RF passade även på att kolla mitt blodtryck och lyssna på hjärta/lungor. Detta innebar att jag fick klä av mig på överkroppen. Stackars skrivtolk. Hon kommer antagligen drömma mardrömmar under lång tid framöver. Det beslutades också vilket öra som kommer opereras. Normalt brukar man operera örat som har sämst hörselkurva. I mitt fall är det lika illa på båda öron, så det slutade med att jag valde vänster. RF kommer också skicka remiss till min vårdcentral, eftersom jag behöver vaccineras mot rabies, malaria, japansk encefalit samt harpest. Eller om det var mot pneumokocker, jag hörde inte så noga. Jag passade också på att fråga om borrmaskinen. För säkerhets skull hade jag faktiskt lagt in en påminnelse i telefonen om detta. Stört? Förmodligen, men jag har nog inte påstått något annat heller egentligen. Av förklarliga skäl är den typen av borrmaskiner inget man råkar ha liggande på kontoret, men RF tyckte det var en riktigt kul fråga och letade vänligt nog upp en bild på datorn. Den påminner litegrann om en tandläkarborr, så nu vet jag det. Förfärligt nog glömde jag fråga vilket fabrikat det var på den, men gör nog inte så mycket – för jag kan nästan slå vad om pengar att RF ändå inte hade kunnat svara på den frågan. RF passade också på att ta upp det här med när det blir operation, men kunde inte lämna några exakta besked. Det är väldigt säkert att det inte blir före nyår i alla fall. Jag hade nog å andra sidan blivit chockad om så vore fallet, för det är jag inte mentalt inställd på. ”I vår” någon gång, vågade RF lova i alla fall.

Ungefär där någonstans var mötet slut, och det var dags för lunch, eftersom det klockan 13 var dags för ny batalj.

Den här gången hos hörselingenjören, som visade sig vara BJ, personen som testade min hörsel förra gången jag var på SU (se tidigare inlägg). Det här mötet handlade om lite mer praktiska saker; det började med att jag fick välja färg. SU ”lagerför” bara fem färger, så princessrosa (faktiskt!) fick jag inte välja. Förbaskat, jag som haft funderingar på att köra Hello Kitty-image framöver. Kromat fanns tyvärr inte ens som alternativ. Vilken skandal, jag sitter här och är nära att kontakta Aftonblaskan för att gråta ut en skvätt. Valbara färger var vit, silver, ljusbeige (tänk: ”hudfärgad”), ljusbrun, mörkbrun och svart. Om jag varit en Apple-snubbe hade jag antagligen valt vitt, men nu är jag inte det så jag körde på svart istället. Kommer matcha min skinnpaj och mina non-existenta läderbyxor riktigt bra! Resten av mötet var en kombination av förväntningar, försäkringsfrågor – processorn (prylen som sitter på utsidan) är inte billig – och annat matnyttigt. Vi kom också in på att jag har dammat av min gamla skivspelare, eftersom jag någonstans läst att det kan vara bra träning – efter operation – att lyssna på saker man hört som barn, och kommer ihåg hur det låter (eftersom jag som barn hade normal hörselkurva). Detta har lett till att jag senaste veckorna börjat dammsuga Tradera och butiker som kränger begagnade vinylskivor att samla på mig gamla skivor med både ”Smurfarna” och ”Misse&Moje”. Är jag en idiot? Ibland vet jag inte det själv, men kan om detta hjälpa mig att träna upp hörseln efter operationen (det här är något jag kommer skriva mer om framöver, var så säker!) så är jag inte den som är den. Om någon råkar sitta på ”Ville, Valle och Viktor”, ”Fablernas värld”, ”Drutten och Krokodilen” samt ”Trazan och Banarne”, på vinyl, i bra skick, kontakta gärna mig. BJ tyckte det här var riktigt roligt, men förstod helt och hållet min tankebana och trodde också att detta kunde vara bra träning. BJ frågade lite om hur det fungerar för min del på jobbet, hur jag ”handskas” med arbetskollegor och liknande. Jag svarade att det är som det är, och jag försöker konstant hitta bästa möjliga ”gyllene medelväg” för det hela. Ibland, ganska ofta, blir det lite knasigheter, men det brukar reda ut sig i slutändan ändå. Som det mesta annat. Vad jag kommer göra nu är helt enkelt att fortsätta leva som vanligt, och invänta kallelse till operation. Som alltså troligen dimper ner någon gång framåt april, 2017.

”Men, flera månader kvar till operation. Kommer du sluta blogga nu?”. Nej, det kommer jag inte göra. Jag har till och från fått frågor om lite saker och ting (se flertalet tidigare inlägg), som jag försökt reda ut så gott det går. Med andra ord, om någon undrar över någonting – tveka inte att kontakta mig!

2 Comments

  1. Stryker, den heter säkert Stryker! Borrmaskinen alltså. Tycker typ alla massförstörelsevapen jag har sett i en op-sal har haft deras namn på sig. Bildgoogla ”Stryker surgical drill”.

  2. Stryker, tack! Stryker-sågar har jag hört talas om, men jag har aldrig tänkt på att det är ett fabrikat – snarare en typ av såg.

Comments are closed.