Da’n före da’n…

I morgon bitti klockan 08:00 ska jag läggas in på SU. Sedan ska jag rullas in för operation, klockan 11:00. Den beräknas vara klar vid 15-tiden, och SSK:n (sjuksköterskan) trodde att jag skulle komma tillbaka till avdelningen, från uppvaket, runt 17-snåret. -Hur känner du dig, just nu?, är en fråga jag fått ett par gånger under dagen. Svaret är att jag faktiskt – just nu, bör väl tilläggas – känner mig relativt lugn, och nyfiken på vad framtiden har att erbjuda. Men, jag skulle antagligen ljuga grovt ifall jag påstod att det inte känns det allra minsta pirrigt – för det gör det definitivt.

Vad som alltså kommer hända i morgon är att jag får hisklans dyr elektronik inopererat i örat, och som – förhoppningsvis – kommer förbättra min livskvalitet avsevärt, på alla sätt och vis. I dagsläget finns det lite drygt 2000 personer i Sverige som har CI, så det är inte direkt någon dussinvara. För den som fortfarande inte riktigt greppat vad det hela handlar om, kan med fördel ta en titt på den här extremt lättförklarade videon (den är dessutom bara 2 minuter lång); Hur Cochlea-implantat fungerar (videon öppnas i ny flik/fönster).

Jag ska försöka återkomma i morgon kväll, med intryck av (morgon)dagens händelser – men jag lovar ingenting, för jag vet just nu inte hur trött/pigg jag kommer vara, eftersom jag inte har någon egen erfarenhet av hur narkos fungerar.   Men, nu är det dags för en rejäl renskrubbning av kroppen, med hjälp av Descutan™, sedan ska jag (försöka) få lite sömn.